Fredrikstad tilbyr noen helt unike og rike opplever som vil gi deg en kombinasjon av det naturlige og det urbane. Et opphold her vil gi deg noen helst spesielle opplevelser av kultur, historie, natur og brostein.

I NÆRHETEN

Lekeplass. Her hos oss har vi en lekeplass med sandkasse, husker og sklier. Perfekt for barn som er med på reise.

Fotballgolf.  I samarbeid med golfbanen kan våre gjester spille fotballgolf. Ta kontakt med resepsjonen for priser og booking av tid.

Tenningsbane. Over gaten fra oss er en tennisbane/håndball bane til utleie. Ta kontakt med resepsjonen for priser og booking av tid.

GAMLEBYEN

Gamlebyen, også kalt Fredrikstad festning, er en av Nord-Europas best bevarte og eldste festningsbyer. Grunnlagt i 1567, har Gamlebyen vært vitne til historien i nesten 450 år! Gamlebyen er en av Norges mest populære attraksjoner, og er det stedet du virkelig MÅ besøke når du er i område. Byen er ikke bare godt bevart, den er også spill levende og byr på mange ulike aktiviteter.

ISEGRAN

Isegran er en levende kulturpark og et senter for formidling av tradisjoner, historie og opplevelser. Tidligere har sjømenn, soldater, båtbyggere og konger satt sitt preg på halvøya, nå blir fortsatt båter restaurert i de samme bygningene de engang ble bygget i og Isegrans historie blir på den måten videreført den dag i dag.

KONGSTEN FORT

Hos Kongsten fort kan man vandre i gamle militær historikk, flott miljø og få en liten oversikt litt ovenfra mot Gamlebyen og Vaterland, som er en av de første stedene folk bosatte seg i dette område.

BJØRNELØYPA

Bjørneløypa er spesielt tilegnet barn, men den egner seg egentlig for de fleste. Her er det mye å se blant lyng og fjellrabber, samt oppe i trærne. Barna finner dyrene lett og er en fin tur for både stor og liten.

OLDTIDSVEIEN

Oldtidsveien knytter Fredrikstad til Skjeberg med riksvei 110. Veien viser dere veien til flere flott helleristninger og steinsettinger. Fornminnene er godt skiltet og på noen av plassene må man gå et stykke i skogsområder på merkede stier.

MUSEUM

Med flere museum kan du oppleve flere historiske og kulturhistoriske funn og historier. Roald Amundsens fødested ”Tomata”. Her kan du selv finne ut om du egner deg som polfarer. Du kan dra på egen oppdagelsestur hele året og det koster ingenting.

Gamlebyen Motelljernbanesenter. I hjertet av Gamlebyen er et fantastisk lite opplevelsessenter med en hel verden av små tog, biler, hus, mennesker og landskap med mange små detaljer og masse humor.

Fredrikstad Museum. Utstillingen, som åpner juni 2017, handler om de positive og kreative krefter og ideer som driver et samfunn fremover.

Hvalfangstmuseet. Hvalfangstmuseet i Gamlebyen gjemmer mange skatter. Blant dem hvalfangernes egne historier. Her er det de ekta hvalfangere som er guider og museumsvakter her.

KULTUR

Fredrikstad er en rik kulturby med flere kulturhus og scener hvor man kan oppleve konserter, show, musikaler, stand-up og teater. Om sommeren er det også flere utendørs festivaler som anbefales. Sjekk ut City Scene, Båthuset Scene, Litteraturhuset, Kulturhuset Blå Grotte,  St. Croix huset, Gamlebyen kulturhus eller Fredrikstad kino for deres kulturtilbud.

BYLIV

Fredrikstad gir deg storbyopplevelse innpakket i en småbys lune atmosfære. Brygga i Fredrikstad yrer av liv hele sommeren, både natt og dag.

Gratis byferja gir deg lett tilgang til sentrum fra østsiden hvor det er et godt utvalg av restauranter, underholdning, shopping, barer og utesteder.